C-tytöt - Koovee (10 - 0)

Aika: 11.2.2018 14:00
Paikka: HaNi -halli
Sarja: C-tytöt


C-sarjan ottelut pelattiin sunnuntaina Hani-Hallissa. Suurimmalla osalla tyttöjä oli lauantailta kolme peliä takana, mutta eipä se paljoa pelissä näkynyt. Ottelu alkoi Maskun ihan hyvällä ajatuksella ja paineella. Heti ensimmäisten vaihtojen aikana Ainolla oli parikin vetopaikkaa, jotka eivät sillä kertaa tuottaneet tulosta. Välillä oli pientä ajatuskatkoa syötöissä, mutta ensimmäiset viisi minuuttia peli pysyi Maskun hyökkäyspäässä.
Alun hakemisen jälkeen KooVee sai hiukan peliään kuosiin, mutta sitten vuorostaan Sirkulta nähtiin hyvä läpiajo. Siitä piristyneenä tytöt värkkäsivät ensimmäisen maalin: Sirkulta jälleen hyvää maalineduspeliä, oiva syöttö Ainolle, joka avasi Maskun maalitilin ajassa 08:26. Painostus jatkui edelleen kymmenennen peliminuutin paikkeilla ja ajassa 11:48 Vilmat pelasivat mainiosti yhteen: Bärä antoi loistosyötön ja Palken viimeisteli lukemiksi 2-0. Kun maalihanat olivat auenneet, seuraavaa osumaa ei tarvinnut kauaa odotella.

Ajassa 12:52 Sirkku oli jälleen asialla. Hän syötti namupassin maalin takaa ja Aino laukoi lukemiksi 3-0. Vajaan minuutin sisään edellisestä kirjauksesta oli puolestaan Emman vuoro onnistua ajassa 13:45, kun hän nousi itse ja laukoi lukemiksi 4-0. Pelin ensimmäinen erä pyöri käytännössä hyökkäyspäässä, peliä hallittiin maltilla ja tytöillä oli hyvä ote omaan tekemiseen.

Toinen erä alkoi sähäkästi: ajassa 15:19 Annilta nähtiin loisto-oivallus nurkasta maalille ja Sirkku oli jälleen asialla viimeistellen lukemat 5-0. Reilun minuutin päässä edellisestä Julia kokeili tolpan sijaintia ja hetken päästä Veera tarkisti sivuverkon paikan. Kun erää oli pelattu vajaat kolme minuuttia, KooVee pääsi hiukan hyökkäämään, mutta Masku käänsi paineen takaisin omaan hyökkäyspäähän ja niinpä ajassa 18:37 Bärä onnistui maalinteossa ja iski lukemiksi jo 6-0. Pientä suvantovaihetta ja hapuiluakin peliin välillä mahtui. Myös pallo osoitti suvantovaiheissa omaa tahtoaan ja oli vähän pomppivalla päällä. Saipa KooVee pelin puolivälissä ensimmäisen kunnon laukauksenkin maalille, mutta Anni oli tarkkana. Onneksi pelin suvantovaiheet saatiin käännettyä taas omaan aktiiviseen pelaamiseen ja ajassa 22:27 vaparin jälkitilanteessa Tea veti yläriman kautta maaliin ja peli oli jo 7-0. Reilun puolen minuutin päästä edellisestä puolestaan Kerttu onnistui maalinteossa ajassa 22:52 ja peli oli jo 8-0.

Maskun peli oli sen verran liikkuvaa, että vastustajan oli turvauduttava rikkeeseen. Niinpä ajassa 23:37 päästiin pelaamaan ylivoimalla, joka hyödynnettiin heti ensimmäisessä vaihdossa ajassa 23:55, kun Julia laukoi mainiosti lukemiksi 9-0. Pallon hallinta oli Maskulla ja myös tyttöjen karvaus oli aktiivista. KooVee pystyi pitämään palloa omassa päässä, mutta ei päässyt Maskun karvaukselta hyökkäämään. Sen sijaan ajassa 29:03 Sirkulta nähtiin jälleen hyvä syöttö Ainolle, joka viimeisteli lukemiksi 10-0. Näissä lukemissa mentiin erätauolle. 


Kolmas erä alkoi sähäkällä hyökkäysasenteella. KooVee sai kyllä vaparin puolesta kentästä, mutta tytöt selvittivät sen ja saivat hienosti taas vaihdetta silmään. Ellalta nähtiin loisto-oivalluksia maalille. Erän seitsemännen minuutin paikkeilla KooVee heräsi hakemaan kavennusta ja saikin painostusta aikaan. Mutta tytöillä ei ollut mitään hätää ja puolustajat olivat hyvin hereillä. Erän kymmenennen minuutin paikkeilla nähtiin KooVeen paras hyökkäys, mutta Anni selvitti tilanteen loistavasti ja piti maalin puhtaana. Parin minuutin päästä tytöillä oli taas pientä hapuilua kentällä, ja KooVee pääsi hyökkäämään, mutta Anni teki taas tärkeitä torjuntoja maalilla. Tytöillä oli hyvää puhetta ja se on aina myös askel hyvään syöttöpeliin. Kolmas erä oli maaliton, mutta silti aktiivinen.

Oli hauska nähdä, että yleinen peli-ilme tytöillä oli erittäin hyvä ja rento. Lopputuloskin oli sen kaltainen!
Maalit:
MaaliAikaMaalintekijäSyöttäjä
1 - 008:26Eloluoto AinoVepsä Siiri-Sofia
2 - 011:48Palkén VilmaBergring Vilma
3 - 012:52Eloluoto AinoKarilainen Anni
4 - 013:45Palkén EmmaEi syöttäjää
5 - 015:19Vepsä Siiri-SofiaKarilainen Anni
6 - 018:37Bergring VilmaPalkén Emma
7 - 022:27Mäenpää TeaPalkén Emma
8 - 022:52Nummela KerttuBergring Vilma
9 - 0 (yliv.)23:55Vaulajoki JuliaNummela Kerttu
10 - 029:03Eloluoto AinoVepsä Siiri-Sofia
Jäähyt:
AikaRangaistu pelaajaRangaistus
23:37Vastustaja2 min
Torjunnat:
Toivonen Anni: 7 torjuntaa
Vastustaja: 29 torjuntaa
Kokoonpano:
No.PelaajaPelipaikka
2Toivonen Anni
Maalivahti
4Ovaska Aada
Hyökkääjä
7Vaulajoki Julia
Puolustaja
8Eloluoto Aino
Hyökkääjä
9Hakala Greeta
Puolustaja
10Mäenpää Tea
Puolustaja
11Jokela Oona
Hyökkääjä
15Bergring Vilma
Hyökkääjä
16Palkén Emma
Puolustaja
20Vepsä Siiri-Sofia
Hyökkääjä
21Karilainen Anni
Hyökkääjä
22Eskelinen Veera
Hyökkääjä
32Heikniemi Ella
Hyökkääjä
55Palkén Vilma
Puolustaja
88Tarvola Eveliina
Maalivahti
90Nummela Kerttu
Hyökkääjä
-Karilainen Mikko
Vastuuvalmentaja
-Mäenpää Tarja
Huoltaja
-Oikarinen Anu
Valmentaja
-Viinikkala Minna
Joukkueenjohtaja