SBS Masku 04 (D1) eliittisarjan mestarit vuosimallia 2016, 2017 ja 2018

23.04.2018

Lauantaina 7.4.2018 tehtiin vähintäänkin maskulaista salibandyn historiaa, ellei jopa valtakunnallista, kun SBS Masku pojat -04 joukkue  (D1)  voitti kolmannen kerran peräkkäin Lounais-Rannikon ja Sisä-Suomen yhteisen Eliittisarjan.

Heti aamulla klo 11 omassa kotiluolassa Hemmingissä vastaan asettui sarjaa pisteellä ennen kahta viimeistä peliä johtanut Pirkkalan Pirkat, eli sarjan voiton avaimet olivat Maskulla itsellään, siitä huolimatta että kertaakaan aiemmin kauden aikana ei Masku piikkipaikalle vielä ollut päässyt.

Maskulla oli takanaan  seitsemän peräkkäisen voitetun ottelun putki ja se toi kotijoukkueen hyvällä itseluottamuksella peliin. Eikä aikaakaan kun taululla oli kotijoukkueelle lukemat 4-0 jolloin Pirkkalan valmennusjohto oli pakotettu ottamaan aikalisä. Siitä eteenpäin peli tasoittui ja maaleja tehtiin lähes vuorotahtiin, kuitenkin niin että kun loppusummeri soi, taululla olivat 7-5 lukemat kotijoukkueelle.

Kotijoukkue otti näin ensimmäistä kertaa sarjan piikkipaikan ja lähti ansaitulle lepotauolle koteihin, tullen viimeistelemään turnauspäivän viimeiseen peliin klo 18 jossa vastassa oli Lammin Salibandyseura. Sillä aikaa Pirkkalan Pirkat oli jo voittanut turkulaisen FBC:n ja siirtynyt jälleen sarjassa yhden pisteen johtoon.

LaSB:ia vastaan lähtötilanne ei ollut helppo; pakkovoitto olisi otettava, jotta eliittisarjan mestaruus jäisi jälleen Maskuun ja senhän pojat varsin eleettömällä pelillä numeroin 13-3 ottivat. Ja näin oli eliittisarja valloitettu kolmannen kerran peräkkäin!

Tästä jatkettiin seuraavana viikonloppuna eliittisarjan loppuhuipentumassa Mynämäellä, jossa oli suoraviivainen tulos tai ulos turnauskaavio. Masku haki loppuhuipentumastakin kolmatta perättäistä voittoa, mutta joskus kaikkien putkien on katkettava ja loppuottelussa Steelers oli vahvempi numeroin 5-3.

Kilpasarjan puolella D1 ryhmittymä meni myös isoin harppauksin eteenpäin ja potentiaalia oli vaikka mihin, mutta turnausviikonloppujen mentyä usein päällekkäin, jouduttiin myös pelaajia jakamaan ryhmien välillä enemmän kuin oli tarkoituksena.

Kausi ei todellakaan ole ollut joukkueelle helppo vastuuvalmentajan ja muutaman runkopelaajan menetysten vuoksi. Myös lopettamiset kiusasivat joukkuetta. Tähän kun päälle lisätään se että koko syyskauden ajan joukkueen ainoa maalivahti oli loukkaantuneena sivussa ja kenttäpelaajista vuorotellen jokainen maalissa niin haasteita oli riittämiin. Kauden neljän ensimmäisen pelin jälkeen kasassa oli vasta kaksi pistettä ja sijoitus sarjassa toiseksi viimeinen.

Joukkueen yhtenäisyyttä ja uskoakin menestykseen koeteltiin noina hetkinä, mutta päivä päivältä ja harjoitus harjoitukselta pojat ottivat vastuuta enemmän itselleen, paikkasivat lähteneiden aukkoja ja lähtivät kantamaan joukkuetta eteenpäin. Siitä päästiin pikku hiljaa voittojen tielle, opittiin pelaamaan entistä paremmin joukkueena ja valmennuksen hyvällä ohjauksella lopputulos oli tämä.

Ensimmäistä kertaa historiassaan SBS Masku seurana hakee valmennuspäällikköä ja mikä olisikaan sen parempi rekrytointi-ilmoitus, kuin osoitus siitä että Maskussa tehdään jo nyt laadukasta juniorityötä.

18.04.2018Uusi joukkue 2012 syntyneille pojille ja tytöille
09.09.2018SBS Maskun C-tytöt SM-sarjaan
27.08.2018SBS Masku/SBS Wirmo yhteisjoukkue SM-sarjaan
21.06.2018FBC Turku ja SBS Masku koulutusyhteistyöhön
18.04.2018Maalaisseurojen C2-pojat yhteistyöhön
10.04.2018Milla Nordlund siirtyy Ruotsiin
05.04.2018C-tytöt aloittavat yhteistyön SB Naantalin kanssa, tavoitteet asetettu korkealle
03.04.2018Tupla katusählyturnaus Maskussa 9.6.2018
26.03.2018Miesten edustus jatkaa kolmosessa
25.03.2018SB Naantali aloitti voitolla, taistelu jatkuu maanantaina

Siirry arkistoon »