FBC Turku ja SBS Masku koulutusyhteistyöhön

21.06.2018

FBC Turku ja SBS Masku ovat sopineet koulutusyhteistyöstä kaudella 2018-2019. Koulutus kohdistuu ennen kaikkea SBS Maskun valmennuslinjan kehittämiseen sekä valmentajien toiminnan tukemiseen. Käytännön koulutustyöstä FBC Turun puolesta vastaa miesten päävalmentaja Perttu Kytöhonka.

 

SBS Maskun puheenjohtaja Mika Nikula kommentoi yhteistyötä.

 

- SBS Masku harkitsi keväällä osa-aikaisen valmennuspäällikön palkkaamista. Kun Perttu otti yhteyttä ja kertoi oman ehdotuksensa, totesimme tämän olevan juuri sitä mitä kaipasimme.

 

- Yhteistyöllä voimme kehittää omaa valmennuslinjaa ja saamme valmentajille asiantuntevaa koulutusta ja tukea. Joukkueiden valmentajat ovat kuitenkin ne, jotka eniten vaikuttavat pelaajan kehitykseen. Kehittämällä omaa valmennuslinjaa varmistamme juniorille oikeanlaisen valmennuksen koko junioriuran ajaksi.

 

- Kun saimme avuksi Pertun kaltaisen todellisen ammattilaisen, emme voi olla muuta kuin tyytyväisiä. Uskon tästä olevan pitkällä aikavälillä paljon hyötyä ja toivon yhteistyön jatkuvan sopimuskauden jälkeenkin, toteaa tyytyväinen Nikula.

 

Kytöhonka puolestaan odottaa suurella mielenkiinnolla alkavaa yhteistyötä.

 

- SBS Masku alkaa olla sen kokoinen seura, että ihan pelkästään vapaaehtoisvoimin toimintaa on haastava kehittää. Toisaalta yhden ihmisen palkkaamisesta saatavat hyödyt voivat lopulta olla lyhytikäisiä ja ne suuntautuvat siihen perusarjen ylläpitämiseen. Tämäkin on toki arvokasta, mutta työnkuvasta tai taloudellisesta kuviosta ei ole ihan helppo saada kestävää. 

 

- Olen tässä nähnyt viimeisten vuosien aikana erilaisia seuroja ja päässyt tutustumaan vahvuuksiin ja toisaalta haasteisiin. Vapaaehtoiset valmentajat ja toimihenkilöt ovat jatkossakin se ehdoton kulmakivi ja heidän tukemiseensa seurojen pitää pohtia keinoja. Esitin FBC Turun puolesta oman ajatukseni SBS Maskun valmennustoiminnan kehittämisprosessista ja intressit kohtasivat melko nopeasti. SBS Maskun juniorivalmentajat ovat jatkossakin avainasemassa toiminnan kehittymisessä. Minä pyrin omalta osaltani ohjaamaan toimintaa ja osallistamaan valmentajia.

 

Käytännön yhteistyö alkaa valmennuskoulutuksen osalta syyskuussa 2018 ja koulutustapahtumia on kerran kuukaudessa. 

18.04.2018Uusi joukkue 2012 syntyneille pojille ja tytöille
09.09.2018SBS Maskun C-tytöt SM-sarjaan
27.08.2018SBS Masku/SBS Wirmo yhteisjoukkue SM-sarjaan
21.06.2018FBC Turku ja SBS Masku koulutusyhteistyöhön
18.04.2018Maalaisseurojen C2-pojat yhteistyöhön
10.04.2018Milla Nordlund siirtyy Ruotsiin
05.04.2018C-tytöt aloittavat yhteistyön SB Naantalin kanssa, tavoitteet asetettu korkealle
03.04.2018Tupla katusählyturnaus Maskussa 9.6.2018
26.03.2018Miesten edustus jatkaa kolmosessa
25.03.2018SB Naantali aloitti voitolla, taistelu jatkuu maanantaina

Siirry arkistoon »