Wirmo lisäsi Maskun tuskaa

23.01.2017

Salibandyn kakkosdivarikauden pahasti alakanttiin pelannut SBS Masku venytti tappioputkeaan lauantaina, kun mynämäkeläinen SBS Wirmo kävi hakemassa Hemmingin hallista pisteet tasaisen väännön päätteeksi maalein 5–6 (1–1, 3–2, 1–3).

Avauserässä maaleista vastasivat isäntien Joni Lempiäinen ja kyläilijöiden Markus Varjonen. Toisen jakson alussa Jouko Leinonen vei Wirmon johtoon, mutta sen jälkeen ratkaisua suorastaan tyrkytettiin maskulaisille.

Ensin Wirmo lirutti vaarattomassa tilanteessa pallon omaan pömpeliin. Minuuttia myöhemmin Valtteri Suvala hankki estämisrangaistuksen ja teloi samalla jalkansa pelikelvottomaan kuntoon. Ylivoimalla Jarno Laaksonen hiipi maalin edustalle eikä varma viimeistelijä namupaikkaa missannut. Kaiken kukkuraksi Tuomas Saastamoinen vei Maskun jo kahden maalin karkumatkalle alivoimaosumalla.

Wirmon kiri alkoi jo ennen päätöserää Olli Laineen kavennuksella. Viimeistä kaksikymppistä hallinnut Wirmo siirtyi uudelleen piikkipaikalle, kun Jani Varjonen ja Timi Koski heiluttivat verkkoa. Ottelun ratkaisu tiivistyi 25 sekunnin pätkään nelisen minuuttia ennen päätöspiippausta. Maskun Antti Alilonttinen tasoitti ylivoimalla, mutta heti perään Wirmon Simo Kärkkäinen tekaisi voitto-osuman.

SBS Wirmon valmentaja Tero Tähtinen myönsi, ettei voiton hankinta ollut järin kaunista katseltavaa.

– Suvalan loukkaantuminen sekoitti kuvioita, kun muuten meillä oli varsin nuori pakkiosasto. Meillä pelaaminen meni ehkä liiankin hienoksi, kun taas Masku turvautui yksinkertaiseen peliin. Olimme parempi ja yritteliäämpi joukkue, joten voitto oli ansaittu, Tähtinen totesi.

SBS Maskun pelaajavalmentaja Rami Lehtola arveli, että tappioputki rassasi joukkuetta.

– Pelillisesti homma oli ookoo, mutta taas tuli tappio. Nämä ovat henkimaailman juttuja ja näin helposti käy, kun toinen on hävinnyt pelejä ja toinen on tottunut viime aikoina voittamaan. Isompia virheitä ei tullut ja tasainen matsi oli voitettavissa. Meillä on ollut lähes kaikissa peleissä yksi huono erä, mutta nyt kokonaisuus oli hyvä, Lehtola kommentoi.

KOMMENTTI:

Miesten salibandykakkosen runkosarjasta on pelattu kaksi kolmasosaa. Koko Vakan alueen nelikko majailee sarjataulukossa viivojen tuntumassa, mutta ainoastaan SBS Wirmon jahtaaman viivan ylittäminen tarkoittaa pääsyä nousukarsintojen ensimmäiseen vaiheeseen. Ex-divariseura on noussut tahmean alun jälkeen kärkiviisikkoon, joka pakkautunut kahden pisteen sisälle.

Sen sijaan SB Naantalilla, SBS Maskulla ja vehmaalaisella UHV Bullsilla on riittävästi puuhaa sarjapaikan säilyttämisessä. Putoamisviivan alapuolella oleva SB Hirvensalo kärkkyy vain kahden pinnan päässä Maskusta ja Bullsista eikä Naantaliinkaan ole matkaa kuin neljä pistettä.

Sarjajumbo lähtee suoraan pykälää alemmas, mutta lisäksi kaksi muuta joukkuetta joutuu kisailemaan kakkosdivaripaikasta karsinnoissa kolmosen kärkiporukoita vastaan. On täysin mahdollista, että sarjan päätteeksi häntäpääkolmikossa on kaksi Vakka-joukkuetta, ainakin teoriassa jopa kolme.

Jo nyt voi sanoa, ettei kakkosdivari ole vakkalaisittain kovinkaan hääppöisesti sujunut. Putoamisten välttäminen ja Wirmon kipuaminen nousukahinoihin pelastaisivat kuitenkin katastrofikaudelta.

Vakka-Suomen Sanomat / Vesa Penttilä

30.08.2017Salibandya vuonna 2011 syntyneille!
21.10.2017Rakkaat naapurit vierailevat Hemmingillä!
08.04.2017SBS Maskussa ja SBS Wirmossa puhalletaan nyt yhteen hiileen
03.04.2017Karsinta päättyi putoamiseen
06.03.2017Karsinta alkaa vieraskentällä
27.02.2017Putoamiskarsinta kutsuu
02.02.2017Alku-uinailu kostautui
01.02.2017Taas maalin tappio
23.01.2017Wirmo lisäsi Maskun tuskaa
23.01.2017Maskun kasvatit ratkaisivat cupin

Siirry arkistoon »