Wirmo lisäsi Maskun tuskaa

23.01.2017

Salibandyn kakkosdivarikauden pahasti alakanttiin pelannut SBS Masku venytti tappioputkeaan lauantaina, kun mynämäkeläinen SBS Wirmo kävi hakemassa Hemmingin hallista pisteet tasaisen väännön päätteeksi maalein 5–6 (1–1, 3–2, 1–3).

Avauserässä maaleista vastasivat isäntien Joni Lempiäinen ja kyläilijöiden Markus Varjonen. Toisen jakson alussa Jouko Leinonen vei Wirmon johtoon, mutta sen jälkeen ratkaisua suorastaan tyrkytettiin maskulaisille.

Ensin Wirmo lirutti vaarattomassa tilanteessa pallon omaan pömpeliin. Minuuttia myöhemmin Valtteri Suvala hankki estämisrangaistuksen ja teloi samalla jalkansa pelikelvottomaan kuntoon. Ylivoimalla Jarno Laaksonen hiipi maalin edustalle eikä varma viimeistelijä namupaikkaa missannut. Kaiken kukkuraksi Tuomas Saastamoinen vei Maskun jo kahden maalin karkumatkalle alivoimaosumalla.

Wirmon kiri alkoi jo ennen päätöserää Olli Laineen kavennuksella. Viimeistä kaksikymppistä hallinnut Wirmo siirtyi uudelleen piikkipaikalle, kun Jani Varjonen ja Timi Koski heiluttivat verkkoa. Ottelun ratkaisu tiivistyi 25 sekunnin pätkään nelisen minuuttia ennen päätöspiippausta. Maskun Antti Alilonttinen tasoitti ylivoimalla, mutta heti perään Wirmon Simo Kärkkäinen tekaisi voitto-osuman.

SBS Wirmon valmentaja Tero Tähtinen myönsi, ettei voiton hankinta ollut järin kaunista katseltavaa.

– Suvalan loukkaantuminen sekoitti kuvioita, kun muuten meillä oli varsin nuori pakkiosasto. Meillä pelaaminen meni ehkä liiankin hienoksi, kun taas Masku turvautui yksinkertaiseen peliin. Olimme parempi ja yritteliäämpi joukkue, joten voitto oli ansaittu, Tähtinen totesi.

SBS Maskun pelaajavalmentaja Rami Lehtola arveli, että tappioputki rassasi joukkuetta.

– Pelillisesti homma oli ookoo, mutta taas tuli tappio. Nämä ovat henkimaailman juttuja ja näin helposti käy, kun toinen on hävinnyt pelejä ja toinen on tottunut viime aikoina voittamaan. Isompia virheitä ei tullut ja tasainen matsi oli voitettavissa. Meillä on ollut lähes kaikissa peleissä yksi huono erä, mutta nyt kokonaisuus oli hyvä, Lehtola kommentoi.

KOMMENTTI:

Miesten salibandykakkosen runkosarjasta on pelattu kaksi kolmasosaa. Koko Vakan alueen nelikko majailee sarjataulukossa viivojen tuntumassa, mutta ainoastaan SBS Wirmon jahtaaman viivan ylittäminen tarkoittaa pääsyä nousukarsintojen ensimmäiseen vaiheeseen. Ex-divariseura on noussut tahmean alun jälkeen kärkiviisikkoon, joka pakkautunut kahden pisteen sisälle.

Sen sijaan SB Naantalilla, SBS Maskulla ja vehmaalaisella UHV Bullsilla on riittävästi puuhaa sarjapaikan säilyttämisessä. Putoamisviivan alapuolella oleva SB Hirvensalo kärkkyy vain kahden pinnan päässä Maskusta ja Bullsista eikä Naantaliinkaan ole matkaa kuin neljä pistettä.

Sarjajumbo lähtee suoraan pykälää alemmas, mutta lisäksi kaksi muuta joukkuetta joutuu kisailemaan kakkosdivaripaikasta karsinnoissa kolmosen kärkiporukoita vastaan. On täysin mahdollista, että sarjan päätteeksi häntäpääkolmikossa on kaksi Vakka-joukkuetta, ainakin teoriassa jopa kolme.

Jo nyt voi sanoa, ettei kakkosdivari ole vakkalaisittain kovinkaan hääppöisesti sujunut. Putoamisten välttäminen ja Wirmon kipuaminen nousukahinoihin pelastaisivat kuitenkin katastrofikaudelta.

Vakka-Suomen Sanomat / Vesa Penttilä

18.04.2018Uusi joukkue 2012 syntyneille pojille ja tytöille
09.09.2018SBS Maskun C-tytöt SM-sarjaan
27.08.2018SBS Masku/SBS Wirmo yhteisjoukkue SM-sarjaan
21.06.2018FBC Turku ja SBS Masku koulutusyhteistyöhön
18.04.2018Maalaisseurojen C2-pojat yhteistyöhön
10.04.2018Milla Nordlund siirtyy Ruotsiin
05.04.2018C-tytöt aloittavat yhteistyön SB Naantalin kanssa, tavoitteet asetettu korkealle
03.04.2018Tupla katusählyturnaus Maskussa 9.6.2018
26.03.2018Miesten edustus jatkaa kolmosessa
25.03.2018SB Naantali aloitti voitolla, taistelu jatkuu maanantaina

Siirry arkistoon »