Alku-uinailu kostautui

02.02.2017

Alku enteili totaalista katastrofia, kun SBS Masku ryhtyi keskiviikkona haastamaan salibandyn kakkosdivarin kärkikahinoissa viihtyvää salolaista IBK Medaa. Pujottelukeppejä näytelleet maskulaiset kaivoivat pallon omasta pömpelistään viisi kertaa vajaassa 12 minuutissa.

Vaikka Masku piristyi ja kiri päätöserässä jo kahden maalin päähän, kotijoukkueen loppumylläkkä ei tuottanut pistepottitulosta. Vääntö päättyi vieraiden eduksi numeroin 7–10 (1–5, 3–3, 3–2.).

– Alussa tökki lähes tulkoon kaikki. Touhu näytti silti, että junnujoukkue olisi ollut ensimmäistä kertaa kentällä. Juoksimme perässä, olimme myöhässä, panikoimme ja höntyilimme, Maskun valmentaja Henri Virtanen kuvaili.

Kun Masku muutti taktiikkaansa karvauspelissä ja puolustusasetelmissa, peli alkoi tasoittua jo avauserässä.

– Silti tuli edelleen puolustuslapsuksia. Kun tiivistimme kahteen kenttään, vastustaja oli ajoittain helisemässä ja pystyimme luomaan riittävästi laadukkaita maalintekopaikkoja. Ehkä ratkaisussa näkyi taas se, että toinen on tottunut voittamaan ja toiselle on tullut niukkoja tappioita.

Masku on jumiutunut putoamisvaaravyöhykkeelle. – Sarjataulukko ei valehtele. Meillä perusongelma on se, että pystymme kyllä ulosmittaamaan potentiaalimme kovia joukkueita vastaan, mutta heikompia vastaan iskee virkamiesasenne.

Avauserässä Maskun ainokainen lähti Kalle Tuomisen oivasta pitkästä syötöstä, jonka jälkeen nopean vastahyökkäyksen päätti Joni Lempiäinen. Toisen erän alussa Rami Lehtola punnersi väkisin keskeltä läpi kavennukseen.

Ottelun puolivälin jälkeen Masku pääsi peliin mukaan osittain Meda-molarin avustuksella, kun ensin Eetu Jokisen veto upposi puolikentästä ja heti perään Juuso Aittala sijoitti pienestä kulmasta tolpan juureen.

Päätösjaksolla Masku yritti vielä sinnitellä Arttu Frimanin kahdella ja Kalle Tuomisen yhdellä osumalla. Runsaan kahden minuutin loppuhässäkkä ilman maalivahtia tuotti vielä tukun tilanteita, kunnes Meda niittasi lopullisen ratkaisun tyhjää verkkoon.

Taulukossa toiseksi viimeiseksi jämähtäneellä Maskulla on jäljellä kolme runkosarjamatsia.

– Se on selvää, että olemme pelanneet alla oman tasomme. Silti tällä joukkueella olisi noloa pudota kolmoseen, Virtanen myönsi.

Vakka-Suomen Sanomat / Vesa Penttilä

18.04.2018Uusi joukkue 2012 syntyneille pojille ja tytöille
09.09.2018SBS Maskun C-tytöt SM-sarjaan
27.08.2018SBS Masku/SBS Wirmo yhteisjoukkue SM-sarjaan
21.06.2018FBC Turku ja SBS Masku koulutusyhteistyöhön
18.04.2018Maalaisseurojen C2-pojat yhteistyöhön
10.04.2018Milla Nordlund siirtyy Ruotsiin
05.04.2018C-tytöt aloittavat yhteistyön SB Naantalin kanssa, tavoitteet asetettu korkealle
03.04.2018Tupla katusählyturnaus Maskussa 9.6.2018
26.03.2018Miesten edustus jatkaa kolmosessa
25.03.2018SB Naantali aloitti voitolla, taistelu jatkuu maanantaina

Siirry arkistoon »