Putoamiskarsinta kutsuu

27.02.2017

Vehmaalainen UHV Bulls pelaa myös ensi kaudella miesten salibandyn kakkosdivisioonassa, mutta SBS Masku joutuu kisaamaan sarjapaikastaan putoamiskarsinnoissa. Bulls haki perjantaina Maskusta ansaitun vierasvoiton maalein 2–6 (2–3, 0–1, 0–2).

Maskun maalivahti Joni Lehtinen esitti tukun sellaisia paraatipelastuksia, että ilman niitä lukemat olisivat olleet kotijoukkueen kannalta vielä härskimmät. UHV:n selkeästä hallinnasta kertoo se, että Lehtinen joutui torjuntahommiin 50 kertaa, kun virkaveli Tero Santanen oli tositoimissa vain 28 kertaa.

– Homma oli hyvin hanskassa alusta saakka, vaikka ensin yksi maali vastustajalle lipsahtikin. Peli olisi pitänyt pystyä tappamaan jo aiemmin, mutta olimme tehottomia. Tämä oli yksi kauden parhaista peleistä, sillä kaikki kentät pystyivät toteuttamaan omaa rooliaan. Tosin voitossa oli myös Maskun heikkoutta, sillä joukkue ei ole tainnut hitsautua kovinkaan yhtenäiseksi, Bullsin valmentaja Joonas Harju arveli.

– Ei tästä jäänyt paljon kerrottavaa. Parempi voitti, sillä UHV oli jalalla edellä ja meillä oli tehottomuutta. Tämä oli viimeinen oljenkorsi sarjapaikan säilyttämiseen ilman karsintoja, mutta kun koko kausi on ollut tällaista, niin ei tämä tappio suuria tunteita aiheuta. Tuskainen taival jatkuu karsinnoissa, joissa tulee vastaan kolmosessa pelejä voittanut joukkue. Karsinnoissa on vain hävittävää, joten paineet ovat meillä, Maskun pelaajavalmentaja Rami Lehtola myönsi.

SBS Maskun riemukkain hetki osui alkuminuuteille, kun konkari Jarno Laaksonen tälläsi laidan tuntumasta johto-osuman. Bullsin Lauri Helmisen, Tino Laineen ja Miro Marttilan viiden minuutin maalikimara antoi kuitenkin osviittaa tulevasta. Antti Alilonttinen kavensi vielä ennen taukoa, kun veto löysi perille maalin lähituntumahässäkän takaa.

Ottelun puolivälissä tunteet kuohahtivat sen verran, että Alilonttinen ja Taneli Ahtiainen nahistelivat itsensä rangaistusjakkaralle. Välittömästi tuplajäähyn jälkeen Helminen viimeisteli erän ainokaisen osuman.

Viimeisen kymmenminuuttisen alkajaisiksi Maskulle tyrkytettiin vielä mahdollisuutta, kun veteraanipeluri Jussi Lännistö erehtyi maasta pelaamiseen. Arttu Friman otti kuitenkin hölmön jäähyn ja pilasi Maskun ylivoimapelin. Kun heti perään Eero Holanne venytti eron kolmeen maaliin, homma oli sillä selvä.

Kaiken kukkuraksi Helminen tehtaili hattutemppunsa valmiiksi kahdeksan sekuntia ennen loppupiippausta niin, että kaikkiin kolmeen merkattiin Lännistö syöttäjäksi.

Vakka-Suomen Sanomat / Vesa Penttilä

30.08.2017Salibandya vuonna 2011 syntyneille!
21.10.2017Rakkaat naapurit vierailevat Hemmingillä!
08.04.2017SBS Maskussa ja SBS Wirmossa puhalletaan nyt yhteen hiileen
03.04.2017Karsinta päättyi putoamiseen
06.03.2017Karsinta alkaa vieraskentällä
27.02.2017Putoamiskarsinta kutsuu
02.02.2017Alku-uinailu kostautui
01.02.2017Taas maalin tappio
23.01.2017Wirmo lisäsi Maskun tuskaa
23.01.2017Maskun kasvatit ratkaisivat cupin

Siirry arkistoon »