Putoamiskarsinta kutsuu

27.02.2017

Vehmaalainen UHV Bulls pelaa myös ensi kaudella miesten salibandyn kakkosdivisioonassa, mutta SBS Masku joutuu kisaamaan sarjapaikastaan putoamiskarsinnoissa. Bulls haki perjantaina Maskusta ansaitun vierasvoiton maalein 2–6 (2–3, 0–1, 0–2).

Maskun maalivahti Joni Lehtinen esitti tukun sellaisia paraatipelastuksia, että ilman niitä lukemat olisivat olleet kotijoukkueen kannalta vielä härskimmät. UHV:n selkeästä hallinnasta kertoo se, että Lehtinen joutui torjuntahommiin 50 kertaa, kun virkaveli Tero Santanen oli tositoimissa vain 28 kertaa.

– Homma oli hyvin hanskassa alusta saakka, vaikka ensin yksi maali vastustajalle lipsahtikin. Peli olisi pitänyt pystyä tappamaan jo aiemmin, mutta olimme tehottomia. Tämä oli yksi kauden parhaista peleistä, sillä kaikki kentät pystyivät toteuttamaan omaa rooliaan. Tosin voitossa oli myös Maskun heikkoutta, sillä joukkue ei ole tainnut hitsautua kovinkaan yhtenäiseksi, Bullsin valmentaja Joonas Harju arveli.

– Ei tästä jäänyt paljon kerrottavaa. Parempi voitti, sillä UHV oli jalalla edellä ja meillä oli tehottomuutta. Tämä oli viimeinen oljenkorsi sarjapaikan säilyttämiseen ilman karsintoja, mutta kun koko kausi on ollut tällaista, niin ei tämä tappio suuria tunteita aiheuta. Tuskainen taival jatkuu karsinnoissa, joissa tulee vastaan kolmosessa pelejä voittanut joukkue. Karsinnoissa on vain hävittävää, joten paineet ovat meillä, Maskun pelaajavalmentaja Rami Lehtola myönsi.

SBS Maskun riemukkain hetki osui alkuminuuteille, kun konkari Jarno Laaksonen tälläsi laidan tuntumasta johto-osuman. Bullsin Lauri Helmisen, Tino Laineen ja Miro Marttilan viiden minuutin maalikimara antoi kuitenkin osviittaa tulevasta. Antti Alilonttinen kavensi vielä ennen taukoa, kun veto löysi perille maalin lähituntumahässäkän takaa.

Ottelun puolivälissä tunteet kuohahtivat sen verran, että Alilonttinen ja Taneli Ahtiainen nahistelivat itsensä rangaistusjakkaralle. Välittömästi tuplajäähyn jälkeen Helminen viimeisteli erän ainokaisen osuman.

Viimeisen kymmenminuuttisen alkajaisiksi Maskulle tyrkytettiin vielä mahdollisuutta, kun veteraanipeluri Jussi Lännistö erehtyi maasta pelaamiseen. Arttu Friman otti kuitenkin hölmön jäähyn ja pilasi Maskun ylivoimapelin. Kun heti perään Eero Holanne venytti eron kolmeen maaliin, homma oli sillä selvä.

Kaiken kukkuraksi Helminen tehtaili hattutemppunsa valmiiksi kahdeksan sekuntia ennen loppupiippausta niin, että kaikkiin kolmeen merkattiin Lännistö syöttäjäksi.

Vakka-Suomen Sanomat / Vesa Penttilä

18.04.2018Uusi joukkue 2012 syntyneille pojille ja tytöille
09.09.2018SBS Maskun C-tytöt SM-sarjaan
27.08.2018SBS Masku/SBS Wirmo yhteisjoukkue SM-sarjaan
21.06.2018FBC Turku ja SBS Masku koulutusyhteistyöhön
18.04.2018Maalaisseurojen C2-pojat yhteistyöhön
10.04.2018Milla Nordlund siirtyy Ruotsiin
05.04.2018C-tytöt aloittavat yhteistyön SB Naantalin kanssa, tavoitteet asetettu korkealle
03.04.2018Tupla katusählyturnaus Maskussa 9.6.2018
26.03.2018Miesten edustus jatkaa kolmosessa
25.03.2018SB Naantali aloitti voitolla, taistelu jatkuu maanantaina

Siirry arkistoon »