Karsinta päättyi putoamiseen

03.04.2017

Ankean kauden salibandyn kakkosdivisioonassa pelanneen SBS Maskun kohtalo sinetöityi viikonloppuna karulla tavalla. Kun putoamista vastaan sinnitellyt Masku kärsi kaksi tappiota karsintapeleissä kolmosdivarin paraislaiselle SC Wolvesille, niin ensi kaudella maskulaismiehistö palloilee sarjaporrasta alempana.

Karsintapeleistä jäi kuitenkin maskulaista jossiteltavaa ja harmiteltavaa. Vierasottelussa lauantaina maalivahti Joni Lehtinen sai avauserän lopussa sellaisen tällin päähänsä, että aivotärähdys johti sairaalareissuun. Kun Masku oli matkassa yhdellä molarilla, kenttäpelaajista Niko Suni asettui tolppien väliin.

Takaisku sekoitti Maskun taistoa niin, että Wolves jolkotteli tasaisen ensimmäisen erän jälkeen selkeään voittoon maalein 11–5 (1–1, 6–2, 4–2). Maskun maaleista vastasivat Arttu Friman kahdesti sekä Tuomas Saastamoinen, Miro Kortelainen ja Hannu Yli-Tolppa kertaalleen.

Masku sai sunnuntain kotimatsiin pikahälytyksellä veskariksi Saku Suomisen, jonka edellisestä torjuntatehtävästä salibandymatsissa on vierähtänyt useita vuosia. Jalkapallossa ja futsalissa maalivahtikokemusta hankkineen Suomisen päätä ei kuitenkaan huimannut tiukassa paikassa, vaan mies esitti mainioita otteita.

Maalivahtipeli ja kenttämiesten rymistely eivät kuitenkaan riittäneet, vaan Wolves pääsi kimppatanssiin juhlimaan sarjanousua numeroin 4–7 (0–1, 2–4, 2–2). Maskun kymmenen vuoden taipaleeseen kakkosdivisioonassa mahtui myös yhden kauden piipahdus ykkösessä.

Ratkaisu kulminoitui kahteen maskulaisrankkariin ja etenkin niiden jälkitapahtumiin. Ottelun puolivälissä Miro Kortelainen tasoitti veivaamalla rankkarin sisään, mutta heti perään Wolves käytti Maskun uinailutuokion hyväkseen latomalla kolme osumaa runsaassa minuutissa.

Toisessa erässä ylivoimalla kaventanut Jarno Laaksonen pääsi yrittämään päätöserän alkajaisiksi rankkaria, mutta ohjaus lirui hitusen ohi. Puoli minuuttia myöhemmin Wolves rynnisti jo neljän maalin karkumatkalle alivoimaosumalla.

Loppuminuuttien painostus tuotti kaksi kavennusta, kun Antti Alilonttisen ja Arttu Frimanin kaukokudit upposivat. Maskua kahdessa ottelussa kahdeksalla maalilla kurittanut Krister Mähönen sai kunnian viimeistellä päätöslukemat tyhjään pömpeliin.

SBS Maskun puheenjohtaja Mika Nikula oli harmissaan edustusjoukkueen putoamisesta.

– Tietysti tämä oli pettymys varsinkin nyt, kun junnupuolelta voisi alkaa tunkeutua enemmän pelaajia edustukseen. Tosin kolmosessa on helpompi nousta miesten joukkueeseen, kun taso on vähän heikompi. Kyse ei ole kuitenkaan katastrofista eikä maailmanlopusta. Meillä on laadukasta junnutoimintaa ja miesten joukkue pyritään nostamaan takaisin kakkoseen, joka on realistinen taso tällaiselle seuralle Nikula totesi.

Nikulan mukaan joukkueella oli karsintojen maalivahtipulmien lisäksi muutenkin huonoa tuuria.

– Paljon tuli yhden maalin tappioita. Joukkueen peliesitys ei ollut sellainen, miltä lopputulos nyt näyttää.

Vakka-Suomen Sanomat / Vesa Penttilä

18.04.2018Uusi joukkue 2012 syntyneille pojille ja tytöille
09.09.2018SBS Maskun C-tytöt SM-sarjaan
27.08.2018SBS Masku/SBS Wirmo yhteisjoukkue SM-sarjaan
21.06.2018FBC Turku ja SBS Masku koulutusyhteistyöhön
18.04.2018Maalaisseurojen C2-pojat yhteistyöhön
10.04.2018Milla Nordlund siirtyy Ruotsiin
05.04.2018C-tytöt aloittavat yhteistyön SB Naantalin kanssa, tavoitteet asetettu korkealle
03.04.2018Tupla katusählyturnaus Maskussa 9.6.2018
26.03.2018Miesten edustus jatkaa kolmosessa
25.03.2018SB Naantali aloitti voitolla, taistelu jatkuu maanantaina

Siirry arkistoon »