E-tytöt valloittivat HJC:n ja toivat pokaalin Maskuun!
Julkaistu: 20.05.2019 00.00

SBS Maskun E-tytöt osallistuivat 18.-19.5.2019 Helsingissä järjestettyyn HJC-turnaukseen. Tänä vuonna E-tyttöjen sarjassa osallistujia oli meidän lisäksi 5 muuta joukkuetta, joista 4 oli Etelä-Suomen kovimpia tiimejä (Light Iron, Eräviikingit, PSS ja Tikkurilan Tiikerit) ja yksi Venäjältä (Sparta). Sarjajärjestelmän mukaisesti alkusarjassa pelattiin 5 ottelua, jonka jälkeen 1 ja 2 taistelevat kullasta, 3 ja 4 pronssista sekä 5 ja 6 lähtevät aikaiselle kotimatkalle.

Turnaus alkoi maskulaisten osalta lauantai-illalla klo 16 jälkeen ja heti ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Etelä-Suomen ykköstiimi Light Iron Diamond Hearts. Pelaajiemme terävin ote oli tainnut jäädä Lohjan huoltoasemalle, sillä ottelu päättyi Light Ironin 4-1 voittoon. Lauantain toisessa pelissä PSS tarjosi helpomman vastuksen ja maskulaisille merkattiin 8-1 voitto sekä pistetili auki. Illan kolmas ottelu aloitettiin vasta klo 20 jälkeen, jolloin osalla pelaajista oli havaittavissa pientä unihiekkaa silmissä ja ajatukset olivat jo kääntyneet hotellin vällyjen väliin. Johdimme ottelua jo mukavasti 5-3 mutta vastustaja onnistui rankaisemaan meitä väsymyksestä ja tasoittivat ottelun parin viimeisen minuutin aikana. Ihan loppuun saatiin vielä hyvä mylläkkä ErVin maalille mutta palloa ei jaksettu enää nostaa maassa makaavan maalivahdin yli. Ensimmäisen päivän jälkeen tilin saldo oli 1 voitto, 1 tasapeli ja 1 tappio ja sarjasijoitus 3. 3 pistettä Light Ironia ja 1 piste ErViä jäljessä.

Hyvin nukutun yön ja runsaan hotelliaamiaisen jälkeen lähdimme sunnuntaina takaisin hallille taistelemaan paremmista sijoituksista. Jäljellä oli kaksi alkusarjan peliä ja kun pidimme mielessä että kahdella voitolla olemme hyvin lähellä lohkon 2. sijaa niin taistelutahto oli huikea. Sunnuntain ensimmäinen vastustaja, venäläinen Sparta, osoittautui PSS:n tasoiseksi joukkueeksi, joten siitä pelistä saimme helpohkon 9-0 voiton ja kaksi pistettä tilille lisää. Alkusarjan viimeinen ottelu oli Tikkurilan Tiikereitä vastaan ja finaalipaikka oli pakkovoiton takana. Tiikerit olivat hyvällä peli-ilmeellä liikkeellä mutta maskulaisten voitontahto oli vahvempi ja pelistä saatiin 5-1 voitto. ErVin hävitessä omista sunnuntain peleistään toisen ja voittaessa toisen tarkoitti se Maskulle alkusarjan sijoituksissa sijaa 2 yhden pisteen johdolla ErViin nähden ja ovet finaaliin olivat auki.

Finaalissa vastassa oli alkusarjan puhtaalla pelillä voittanut Light Iron, joten jo ensimmäisenä päivänä toivottu revanssi toteutui. Maskulaisten etu oli lähteä peliin haastajana ja ensimmäisen kohtaamisen hävinneenä Maskun tyttöjä eivät stressanneet paineet. Finaalista tuli juuri niin tasainen ja jännittävä kuin kahden hyvän joukkueen kohtaamisesta voi tulla. Ensimmäisessä erässä Light Iron aloitti maalinteon mutta vain puolisen minuuttia ennen erätauon alkamista peli saatiin vielä tasoihin. Toisen erän alkuun saatiin lisää makeaa, kun siirryimme 2-1 johtoon. Tästä Light Iron ei kuitenkaan ollut millänsäkään, vaan kovalla vimmalla ja painostuksella saivat pelin tasoitettua vain 2,5 minuuttia ennen loppua. Tasoituksesta sisuuntuneena maskulaiset pistivät vielä viimeiset voimansa peliin ja tekivät pariin viimeiseen minuuttiin kaksi maalia, joista jälkimmäinen syntyi keskialueella hienon pallonriiston ja läpiajon jälkeen. Kun summeri soi niin taululla oli Maskulle 4-2 voittolukemat ja bileet alkoivat kentällä.

HJC:n mestaruus oli hieno osoitus että SBS Maskun E-tytöt ovat täyttä timanttia ja se oli myös upea kruunu todella vahvasti pelatulle kaudelle! Aika siskokultia.