T14 voitti Loisto Cupin 2021!
Julkaistu: 15.08.2021 23.49

T14 voitti Loisto Cupin 2021!

FBC Turun järjestämä Loisto Cup keräsi Turkuun 14.-15.8.2021 T14 ikäliuokan kovimpia joukkueita eri puolilta Suomea. Kahdeksan joukkueen joukossa olivat muun muassa SSRA Oulusta, Northern Stars Espoosta, Häme Stars Hämeenlinnasta ja ÅIF Sipoosta.

SBS Wirmo/Masku aloitti urakkansa lauantaina pelillä turnauksen ennakkosuosikkia Northern Starsia vastaan. Tasainen ja vauhdikas ottelu päättyi espoolaisten 4-3 voittoon. Lohkon muissa peleissä joukkueemme otti selkeät voitot paikallisesta Airisto Salibandystä (5-1) sekä Häme Starsista (7-1). Sunnuntain sijoituspeleihin lähdettiin lohkon toiselta sijalta Northern Starsin ollessa puhtaalla pelillä ykkösenä.

Lohkon toinen sija tarkoitti että sunnuntain välierään tulisi vastaan toisen lohkon voittaja, joksi lauantaina oli päätynyt SSRA Oulusta. Pelissä oli panoksena joko finaali tai pronssipeli ja sen mukaisesti kova jännitys molemmin puolin piti maalihanat tiukasti kiinni. Vastustaja aloitti maalinteon mutta meidän sinnikäs yrittäminen palkittiin tasoitusmaalilla ottelun loppupuolella. Kun pelikello kävi jo kohti ottelun viimeistä puolta minuuttia 1-1 tilanteessa, onnistuimme iskemään toisen maalin oululaisten verkkoon. Riemukkaasti meidän tiemme kävi kohti finaalia, jossa vastassa olisi alkulohkosta tuttu Northern Stars.

Joukkueiden revanssista tuli juuri sellainen spektaakkeli kuin kahden kovatasoisen joukkueen kohtaamisesta voi finaalissa tulla. Vastustaja aloitti maalinteon kahdella osumalla mutta kun leuka nostettiin rinnasta ja tehtiin työtä kovalla tahdolla niin päästiin tasoihin ja ohi. Hyvä vastustaja ei tästä jäätynyt vaan taitavat espoolaiset toivat pelin ensin tasoihin ja sen jälkeen menivät johtoon. Vielä kerran joukkueemme yritti laittaa vettä lisää myllyyn ja kierroksia lisäämällä pysyä pelissä mukana. Äärimmäinen yritys palkittiin ja jälleen onnistuimme kääntämään pelin Mynämäki-Masku -akselille. Summerin päättäessä pelin johtomme oli kaksi maalia (7-5) ja kultaiset mitalit sekä pokaalit eivät kovin kauas Turusta matkanneet!