SBS Masku ryJulkaistu: 16.10.2018 00.00

Historia

Hieman historiaa eli mistä kaikki sai alkunsa Tämän tarinan voisi aloittaa kuten minkä tahansa tarinan, olipa kerran Tämä poikkeaa monestakin siitä syystä, ainakin siitä että tämä tarina on tosi!

Nousiaisten kunnan Vuorenpään kylä 1993. Kesä, kuten muinakin vuosina tähän aikaan, sateinen, aurinkoinen tai jotakin muuta. Vuorenpäässä oli runsaasti pojan palleroita ja tytön lylleröitä. Lapsia joilla oli paljon tai vähän tekemistä. Lapsia joita kiinnosti urheilu kovastikin, tai sitten ei?!? Siis ei millään tavoin muista samankaltaisista poikkeavaa elämää, tai ehkä sittenkin???

Mailapelit ovat kiinnostaneet poikia Jukolan veljesten päivistä alkaen. Näin myös Vuorenpään kylässä, pitäjässä, jonka urheilutaustat olivat vahvasti kiinnittyneet yleisurheiluun ja hiihtoon. Tosin jo 70-luvulla alkoi tapahtua pientä liikahdusta mailapelien suuntaan. Uskottava on, jääkiekko buumi iskostui Nousiaisiinkin, mutta luontoäiti huolehti siitä,että laji huuhtoutui tuntemattomaan kevätvesien mukana. 90luvulla sählytoiminta rantautui todella voimakkaasti alueellemme ja Nousiaisiinkin perustettiin nk. Puulaakiyhdistys . Vuorenpäässä ei vitkasteltu, kun tienvarsilla oli väännetty kaikenmoisilla mailantekeleillä palloa ja kiekkoa, nopeasti heittäydyttiin sählytoimintaan mukaan, toki alussa puuhailtiin kaukalopalloilun parissa, niin luistimilla, kuin jalankin.

1993 päätettiin toimintaa tehostaa ja organisoida ja perustettiin Vuorenpään Peikot (VuPe) -niminen organisaatio. Vuonna 2000 toiminta virallistettiin ja seura rekisteröitiin. Tällöin toiminta oli jo sangen organisoitua. Vuonna 2003 lajin kasvun myötä Peikoissa, joka oli kivunnut edustustasolla kolmanteen divisioonaan ja myös junioritoiminta oli saatu käynnistymään, todettiin, että kasvun turvaamiseksi olisi järkevää löytää yhteistyökumppani seuralle. Se olisi lajin ja eritoten juniorityön kehityksen kannalta tärkeää.

Naapurikunnassa aktiivisesti toimivan Maskun Palloseuran piirissä toimi salibandyjaosto, jossa samankaltaisia ajatuksia toiminnan kehittämiseksi ja turvaamiseksi oli käyty kuluneen kevään aikana useastikin. Tämän pohjalta "istuttiin alas" ja pikaiseen tahtiin tuotettiin toimivia ratkaisuja ja niinpä 24.4.2003 perustettiin SBS Masku -niminen seura, joka rakennettiin VuPe-organisaation päälle, jolloin säästyttiin melkoiselta byrokratialta, mitä kokonaan uuden seuran perustaminen olisi tuonut tullessaan.

Samalla käynnistettiin yhteistyöprojekti molempien kuntien viranhaltijain ja politiikkojen kesken. Se onkin toiminut erittäin hedelmällisesti ja osaltaan luonut taloudellisia ja aineellisia edellytyksiä nopeasti kasvavalle toiminnalle. Tällä hetkellä seuralla on viitisentoista joukkuetta, sählykerhosta edustusjoukkueeseen, sekä aktiivista toimintaa erilaisten turnausten ja tapahtumien organisoimisessa. Mainittava on, että seurassa on tällä hetkellä yli 200 rekisteröityä pelaajaa ja väestöpohja huomioon ottaen seuramme onkin talousalueemme yksi suurimmista lajin erikoisseuroista.

Vuorenpään Peikkoja alusta alkaen johtaneen Pentti Kaskisen siirtyessä uudessa organisaatiossa muihin tehtäviin sai hän työnjatkajan uunituoreen SBS Maskun ohjaimiin. Tehtävään valittiin Ari Hannonen, joka oli aiemmin toiminut Maskun Palloseuran salibandyjaoston puheenjohtajana. Hannosen jälkeen seuran puheenjohtajana on toiminut Jouko Salo.
Seuran edustusjoukkue on nyt kivunnut kakkosdivisioonaan. Junioripuolella kasvu on ollut todella nopeata. Kun vielä muutama vuotta sitten "sähläiltiin" muutaman juniorijoukkueen kesken, tänä päivänä löytyy seurastamme juniorijoukkue jo lähes joka ikäluokasta, sählykerhosta ylöspäin.

Onnistumisena seuramme voi pitää kaiken perustarkoitusta, lasten ja nuorten liikkumisen ja kilpailuviettien tyydyttämisen mahdollistamista. Useat toiminnassamme mukana olleet ovat salibandystä pois siirtyessään jatkaneet menestyksellistä elämää "elämän pelikentillä".