Maalivahtikoulu valmentaa aloittelevasta konkariin
MaalivahtikouluJulkaistu: 10.11.2022 14.01

Maalivahtikoulu valmentaa aloittelevasta konkariin

Perjantai vähän ennen viittä Kurittulan koulun takapihan liikuntahallin oven edusta täytyy seuran junioreista. Ikähaitari vaikuttaisi olevan ala-asteen ensimmäisiltä luokilta aina ajokortti-iän saavuttaneisiin nuoriin aikuisiin. Ryhmässä näyttää olevan tällä kertaa 11 maalivahtia ja 14 laukojaa. Hetken kuluttua paikalle saapuu myös vuosia maalivahtikoulun "rehtorina" toiminut Hannu Fälden.

Maskusta on vuosien aikana tullut hyviä maalivahteja joita on valittu myös salibandyliiton maajoukkue leireille. Seuran joukkueet kantavat oman osuutensa maalivahtien kehityksestä mutta aika hyvin asioita maalivahtikoulussakin tehty kun tarkastelee seuran maalivahtien tasoa valtakunnan mittakaavassa.

Maalivahtikoulussa maalivahdit jaetaan pääsääntöisesti 2-3 ryhmään iän/osaamisen mukaan. Näin valmentajat Hannu, Esa ja Sami pystyvät tarjoamaan maalivahdeille juuri oman osaamisen mukaisia harjoitteita. Aloittelevien maalivahtien kanssa lähdetään liikkeelle perustorjunta-asennolla, liikkumistekniikoiden ja pallon kiinniottamisen harjoituksilla. Kun nämä alkavat olla hallussa siirrytään pelinomaisten tilanteiden torjuntaharjoitteisiin.

Maalivahteja ei ole koskaan ollut liikaa mutta etenkin viimevuosina maalivahdeista on alkanut olla pulaa. Meillä on MV-koulussa mahdollisuus hankkia harjoituksiin varusteita joilla tätä joukkueen kannalta tärkeää pelipaikkaa pääsee kokeilemaan. Maalivahtikoulu perjantaisin klo 16.45-18.00 Kurittulan koulun liikuntahallissa.