Ohjeistus Hemmingin liikuntahallilla järjestettäviin salibandytapahtumiin liittyen
Julkaistu: 13.12.2021 20.57

Ohjeistus Hemmingin liikuntahallilla järjestettäviin salibandytapahtumiin liittyen

Lounais-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on 10.12.2021 alkaen tiukentanut rajoituksia ja kielsi yli 20 hengen (aiemmin 50 hlö) sisätiloissa järjestettävät tilaisuudet.

Tästä rajoituksesta voidaan poiketa ja yli 20 henkilön tilaisuuksia voidaan järjestää ottamalla käyttöön koronapassin. Määräys on voimassa 31.12.2021 asti.

Lisäksi AVI on antanut tartuntatautilain 58 d § perusteella päätöksen, jonka mukaan asiakas- ja yleisötiloista vastaavien toimijoiden on järjestettävä tilojen käyttö siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa koronatartunnan riskiä voidaan ehkäistä. Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja ja sisäliikuntatiloja. Myös tästä velvoitteesta voidaan poiketa ottamalla koronapassi käyttöön. Salibandyliitto on linjannut tämän osalta, että ”Tällöin koronapassia on edellytettävä kaikissa urheilutilojen käyttöä koskevissa tilanteissa niin sisä- kuin ulkotiloissa. Koronapassia edellytetään kaikilta tilassa olevilta mukaan lukien esimerkiksi urheilijat, pelaajat, toimihenkilöt, valmentajat, erotuomarit ja toimitsijat.”

AVI:n ohjeistuksen noudattaminen tarkoittaa käytännössä sitä, että koronapassia edellytetään kaikilta yli 16-vuotiailta mukaan lukien esimerkiksi pelaajat, toimihenkilöt, valmentajat ja toimitsijat, jotka ovat mukana Hemmingin tiloissa järjestettävässä salibandytapahtumassa, jossa on yli 20 henkilöä. Tästä syystä suositellemme, että vanhemmat eivät tarpeettomasti oleskele hallilla harjoitusten yhteydessä, ettei edellä mainittu 20 hengen raja ylity.

Maskun kunnan linjauksen mukaisesti vahva kasvomaskisuositus ulotetaan 3. luokkalaisiin ja sitä vanhempiin, koskien myös pelaajia ja valmentajia hallille saavuttaessa.

Lisäksi voimassa ovat aikaisemmat ohjeet, joiden mukaisesti sairaana ei tulla harjoituksiin tai peleihin ja kaikissa tapahtumissa on noudatettava erityisen hyvää käsihygieniaa ja pidettävät turvavälit muihin hallissa oleviin henkilöihin.