P18 SM-finaaleihin
Julkaistu: 12.04.2022 12.21

SBS Wirmo/Masku P18 joukkue jatkoi erinomaisia otteitaan kevään SM-pudotuspeleissä ja eteni finaaleihin kukistamalla välierissä runkosarjan suvereenisesti voittaneen ja koko sarjan ylivoimaisen mestarisuosikin EräViikingit otteluvoitoin 2-1. ErVi oli runkosarjan molemmissa keskinäisissä otteluissa napannut voiton, joten W/M lähti välieräottelusarjaan altavastaajan asemassa.

Välierien ensimmäinen osaottelu pelattiin Mosahallissa lauantaina 2.4. W/M johti ottelua neljään otteeseen, mutta ErVi onnistui kolmannen erän lopussa tasoittamaan lukemat 4-4, pelaamalla ilman maalivahtia. Jatkoajalla ErVi oli hieman onnekkaampi ja vei pelin värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemin 5-4.

Toinen osaottelu, jossa jatkopaikka oli jo katkolla ErVille, pelattiin heti seuraavana päivänä Hanihallissa. W/M kesti hienosti paineet ja vei kotiottelun tiukan ja tasaisen väännön jälkeen lukemin 4-3, tasoittain otteluvoitot tilanteeseen 1-1.

Kolmas ja ratkaiseva välieräottelu pelattiin taas vuorostaan Mosahallissa tiistaina 5.4. Joukkueen tueksi oli tähänkin vierasotteluun saapunut arviolta 70 W/M fania, jotka pitivät huolen äänekkäästä kannustuksesta läpi ottelun. Edellisten otteluiden tavoin myös tällä kertaa nähtiin erittäin tasainen peli, vaikka W/M pääsikin kolmanteen erään johtolukemissa 3-1. Kolmannessa erässä ErVi osoitti vaarallisuutensa ja tasoitti pelin tilanteeseen 3-3 hieman erän puolivälin jälkeen. Reilu viisi minuuttia tästä W/M siirtyi uudelleen johtoon Matias Kosken maalilla. Loppuminuutit ErVi painoi päälle pelaamalla ilman maalivahtia, mutta W/M puolusti loistavasti eikä ErVi päässyt enää kunnon maalintekopaikoilla. W/M vei näin ottelun numeroin 4-3 ja ottelusarjan lukemin 2-1 varmistaen paikan 2022 SM-finaalipeleihin, jossa vastaan asettuu OLS Oulusta. Kirkkaimmat mitalit ratkaistaan paras viidestä finaalisarjalla.